7 december 2013

Voor een financieel gezond beleid!

Het vijfde en laatste speerpunt van de SGP Rijssen-Holten heeft alles te maken met de financiën van onze lokale overheid. Wat Rijssen-Holten nu meer dan ooit nodig heeft, is realiteitszin. De ambities van de gemeente zullen in overeenstemming gebracht moeten worden met de beperkte financiële middelen. Ging het de vorige verkiezingen nog over de vraag waar het geld aan uitgegeven moest worden, nu gaat het over de vraag waar we moeten besparen. Het gezond houden van de overheidsfinanciën is de komende jaren wezenlijk. De SGP streeft daarom naar een gezond financieel beleid.

Een paar concrete zaken uit het verkiezingsprogramma:

  • De SGP zou lopende uitgaven kritisch willen evalueren: wat behoort tot de kerntaken van de overheid? Indien mogelijk moeten bovenwettelijke taken worden afgestoten.
  • De begroting dient structureel sluitend te zijn.
  • In principe streeft de SGP ernaar geen lastenverzwaring voor de burger door te voeren.
  • De SGP wil overschotten in een buffer stoppen voor financieel mindere tijden, zodat de reservepositie voldoende is om mogelijke risico’s op te vangen.

Een video waarin dit kernpunt wordt toegelicht is te vinden in de app onderaan de hoofdpagina van deze website. Zie ook ons YouTube-kanaal: http://www.youtube.com/FractieSGPRH

Lees meer over de overheidsfinanciën in ons verkiezingsprogramma dat op de volgende pagina te downloaden is: http://rijssen.sgp.nl/Verkiezingen_2014