3 mei 2017

SGP Rijssen-Holten op de bres voor hondenliefhebbers

De SGP-fractie gaat er zich hard voor maken om te voorkomen dat de hondenbezitter in Rijssen en Holten niet in de hoek komt te zitten waar letterlijk en figuurlijk klappen kunnen gaan vallen.  “Het blijkt dat niet iedere hondenbezitter zich bewust is van een aantal regeltjes die gelden voor het uitlaten van de hond en het opruimen van hondenpoep” aldus fractievoorzitter André Scheppink.

 

Veelal lopen de honden binnen de bebouwde niet aan de lijn. Ook in het bosrijke buitengebied komt dit veel voor. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor kinderen of andere dieren. Het blijkt dan tevens dat de honden dan vaak buiten het zicht van hun baasje buiten de aangelegde hondentoiletten hun behoefte doen. Het behoeft geen uitleg dat dit ronduit niet de bedoeling is. Groenstroken en andere bosschages zijn niet bedoeld als hondentoilet.

 

De SGP-fractie is er zich volledig van bewust dat de overlast die de burger ervaart wordt veroorzaakt door een kleine minderheid. Het vervelende daarvan is dat iedere hondenliefhebber nu met argusogen wordt aangekeken.

 

Dit beaamt ook SGP raadslid en tevens hondenbezitter én -liefhebber Richard Jansen.  “Het is niet terecht dat we er allemaal op aangekeken worden” zegt hij. Daarom heeft de SGP fractie voor de komende kadernota een scan ingediend voor een aantal extra Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren). “We hebben er lang op gestudeerd, maar ook bij andere gemeenten gekeken hoe die het aanpakken, Het blijkt dat alleen strikte handhaving een effect heeft en aangezien we maar over drie Boa’s beschikken willen we er graag meer” aldus Richard Jansen.

 

Het blijkt dat de Boa’s steeds meer taken toebedeeld krijgen en dat sommige zaken niet de aandacht krijgen die ze verdienen. We zijn benieuwd wat het college beslist inzake deze scan. We weten dat het enerzijds geld kost maar anderzijds is het een ergernis die al jaren op veel burgeravonden ter sprake komt.