10 februari 2015

Impressie raadsvergadering

 

Door Wim Reterink

Onder grote publieke belangstelling vond donderdag 5 februari jl. de raadsvergadering plaats, aangezien er diverse mensen beëdigd zouden worden. Het meest in het oog springend was de beëdiging van Bert Tijhof tot wethouder. Hij neemt hiermee de plaats in van Ben Wolterink, die een dag eerder afscheid had genomen als wethouder.

Tijdens de raadsvergadering vonden alle procedures plaats die nodig zijn om een wethouder te beëdigen. Na stemming bleek dat er 3 blanco en 21 stemmen vóór de beëdiging van de heer Tijhof tot wethouder waren. Nadat de beëdiging had plaatsgevonden sprak Bert Tijhof nog enkele woorden van dank uit. Tevens gaf hij aan dat de Bijbel, Gods Woord, het fundament is van waaruit hij invulling wil geven aan zijn taak als wethouder. Een fundament waarin wij ons als SGP-fractie voluit kunnen vinden. Wij wensen de heer Tijhof Gods onmisbare zegen toe om deze  mooie, maar niet altijd makkelijke, taak uit te kunnen voeren. Niek Otten neemt als raadslid de plaats in van Bert Tijhof. Ook hem wensen wij Gods zegen toe om zijn taak als raadslid naar eer en geweten uit te mogen oefenen. Als SGP zien we uit naar een goede samenwerking tot zegen van onze mooie gemeente Rijssen-Holten.

Slechts drie bespreekstukken stonden deze avond op de agenda. Allereerst de reclamenota. D66 bracht gelijk een motie in, met als strekking om na één jaar het functioneren van de nota te evalueren. Deze motie werd gesteund door de PvdA en de VVD. De coalitiepartijen zagen hier niets in, aangezien de wethouder in de commissievergadering reeds had toegezegd na twee jaar de reclamenota te evalueren. Na stemming werd de reclamenota aangenomen.

Het tweede bespreekstuk ging over een bijdrage voor de aanpassing van de N35. Vanuit het principe “ie mut’n wal is smiet’n met ne metworst noar ne ziede spek” waren alle  fracties het eens om daar als gemeente Rijssen-Holten met € 250.000 aan bij te dragen.

Als laatste punt kwam een begrotingswijziging aan de orde in verband met de aankoop van een stuk grond in het Opbroek. Fractievoorzitter André Scheppink had bij de vaststelling van de agenda al aangegeven dat dit punt procedureel weliswaar op de agenda kon staan, maar wees er wel op dat de informatie behorend bij dit stuk wel erg summier was en dat die informatie tijdig aangeleverd had moeten zijn. Burgemeester Hofland gaf aan dat deze opmerking correct was en dat men hier in toekomst rekening mee zal houden. Verder werd het stuk zonder verdere opmerking aangenomen. Daarmee kwam na anderhalf uur en diverse schorsingen een eind aan een zeker niet onbelangrijke raadsvergadering. De burgemeester sloot de vergadering met ambtsgebed.