17 februari 2014

Bisschop op werkbezoek in Rijssen

Door Ben Beens

Een inspirerend werkbezoek aan Rijssen. Dat overkwam SGP-politicus Roelof Bisschop op vrijdag 14 februari. 

Dhr. Bisschop werd opgewacht door een aantal Rijssense politici. Wethouder Jan Ligtenberg, fractievoorzitter Ben Beens, raadsleden Gradus Kreijkes en André Scheppink, Statenlid Jan Slagman, en bestuursleden Nico Verhoef en Bert Mensink waren van de partij.

Het werkbezoek begon bij Remo. Dit is een opleidingscentrum opgezet door Rijssense bedrijven. Het is indrukwekkend om te horen hoe het bedrijfsleven de handen ineen slaat om jongens op te leiden voor een technisch beroep. Door één van de bestuursleden werd een dringend beroep gedaan op dhr. Bisschop om aandacht te vragen voor het vak techniek op de basisschool.  Vergelijk het met het vak rekenen of taal. Op hetzelfde niveau zou techniek ook een leervak moeten zijn. De technische bedrijven hebben of krijgen een probleem omdat zo weinig jongeren voor techniek kiezen.

Daarna ging de SGP-karavaan, aangevoerd door een echte SGP-smart, naar Voortman Steel Group. Door directeur Mark Voortman werd een toelichting gegeven op het ontstaan en voortgang van zijn/hun onderneming. Indrukwekkend was het bezoek aan het experience center van hun organisatie. Hier kunnen zij hun cliënten ontvangen om hen een indruk te geven van wat Voortman Steel Group in haar mars heeft.

Het kan niet missen in bouwstad Rijssen, een aannemersbedrijf stond ook op de agenda: Roosdom Tijhuis. Door directeur Martin Companje kreeg het gezelschap een idee van het reilen en zeilen van dit bedrijf. Bouwprojecten in heel Nederland werden in beeld gebracht. Ondanks de crisis zien ook zij de toekomst positief tegemoet.

Als laatste werd timmerfabriek Webo bezocht. Een echt familiebedrijf waar wij werden ontvangen door Willem Haase en zijn vrouw. Als je als timmerfabriek alle kozijnen mag ontwerpen en leveren voor het prestigieuze ziekenhuis in Zwolle, tel je wel mee.

De heer Bisschop verliet Rijssen met een hoofd vol indrukken en een binnenzak vol aantekeningen en opdrachten. Werk aan de winkel voor de Haagse politicus vanuit Rijssen.  En goed voor de onderlinge contacten om als diverse politici, zowel plaatselijk, provinciaal als landelijk, een werkbezoek af te leggen.  Dit gaan we vaker doen, want Rijssen-Holten heeft genoeg inspirerende en innovatie bedrijven.

Je zult maar niet in Rijssen-Holten wonen…